bize ulaşın

0531 492 80 80

Kullanmak istediğiniz yere göre doğru et seçmek önemli… Peki, etin bölümleri ne? Et alırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte, dana ve kuzu etinin bölümleri

Yapacağınız et yemeğinin lezzeti kullanacağı etle doğru orantılı. Örneği kuzu etinden bir yemek yapmayı planlıyorsanız rengi açık pembe tonda olmalı. Satın alırken yağsız olmasına özen göstermelisiniz. Kırmızı et grubunda kuzu etinin hazmı en kolay olandır. 100 gramında 120 kalori; 42 gram protein, 8 gram yağ bulunur. Ayrıca kuzu eti karbonhidrat içermez. Kuzu eti içerdiği “niyasin” vitamini, demir ağırlıklı olduğundan bahar yorgunluğuna iyi gelir. Kuzu eti çabuk pişen bir ettir. Izgara yapılması tercih edilir. Etin en iyi olduğu zaman şubat ile mayıs ayları arasındadır. Peki, kuzu etinin ve dana etinin bölümleri neler?

Dana Etinin Bölümleri Nelerdir?

Kuzu Etinin Bölümleri Nelerdir?

Et Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?